Hüseyin Per, “ Şehir Hastaneleri için diğer Hastaneleri kapatanlar Vebal Altındadır”
Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, Kayseri Şehir Hastanesinin vatandaşa büyük sıkıntı yaşatacağını söyledi.
Radisson Blu Otelde düzenlenen, CHP Sağlık Komisyonu üyesi Milletvekilleri ve STK temsilcileri ile birlikte yapılan Sağlık Çalıştayın da konuşan Hüseyin Per, 2018 yılında faaliyete geçmesi planlanan Şehir Hastanesi ile ilgili eleştirilerde bulundu.
Vatandaşların Şehir Hastanesine ulaşmakta büyük zorluklar çekeceğinin altını çizen Prof. Dr. Hüseyin Per, “Şehrin öbür ucuna yapılan hastane ulaşım problemini beraberinde getirecek. İnsanlar nasıl ulaşacak. Toplu taşım projeleri için geç kalındı. İldem, Beyazşehir, Talas gibi yerlerden bu hastaneye ulaşmak ne kadar sürer acaba. Herkesin özel aracı yok” dedi.
Kayseri Eğitim Araştırma, Göğüs Hastanesi, Askeri Hastanenin ve Doğumevinin yapılan anlaşma gereği kapatılacağını bunun altına imza atanların vebal altında olduğunu söyleyen Per, “ Dün semt polikliniklerini kapatanlar, 24 saat sağlık ocaklarını da kapatanlarda ayını vebal altındadır. Buradan Melikgazi Belediyesine teşekkür ederim İldem de açılan semt polikliniğinin çok yerinde ve isabetli bir karar ve hizmet oldu.”
Şehir Hastanelerinin Osman Gazi Köprüsü gibi bütçeden büyük paylar aktarılmasına sebep olacağını ifade eden Hüseyin Per, “ Ülke bütçesinden pay gitmesi demek vatandaşa ek maliyet olarak yansır. Yine olan vatandaşa olacak. Keşke bu kararlar alınırken STK ve ilgili kuruluşların da fikri alınsaydı. Bu toplantıya diğer siyasi parti milletvekillerinin, temsilcilerinin de katılması, üniversitenin, sağlık bakanlığı yetkililerinin de burada olmasını arzu ederdik. Bu insanlar istediklerini yapacaklar. Bizler elimizden geldiği kadarını söyleyeceğiz. Bizim sağlıkla ilgili söylemlerimiz dinlenmedi. Yine dinlenmeyecek.”diye konuştu.
Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, kapanacak hastanelerin personelinin de sıkıntı içinde olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarına şiddet, yıpranma payı konusunda da hükümetin sözünü tutmasını istedi.
Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Op. Dr. Erhan Biçer’de, şehir hastanesinin yapıldığı arazinin 1. Sınıf mera arazisi olduğunu söyleyerek, “ Ana yerleşim yerlerine uzak olması ayrı bir sorun. Bunun yanında mevcut hastanelerden buraya geçecek olan personelin özlük haklarının ne olacağı belli değil. 5 bin personel alınacağı söyleniyor. Bu personeli neye göre kim alacak. Hangi kriterler uygulanacak. İnşaatı yapan ve işletecek olan firmanın kazancının ucu açık. Kısacası her tarafı ayrı bir sorun bu şehir hastanesinin” dedi.
Prof. Dr. Suat Öktem, sağlıkta şiddet konusunda şiddet yapanların hizmet alamamasını, en ağır şekilde cezalandırılmasını dile getirerek,ayrıca bu insanların hiçbir siyasi partiye de üye olmamasının yolunun açılmasını ve sağlık politikalarının milli olması gerekliliğini kaydetti. Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir ise herşeyin başının ahlak olduğunu çok çalışmak gerektiğine vurgu yaptı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çetin Arık, CHP’nin sağlık komisyonu üyeleri olarak sağlık konularını tartışmak için bir araya geldiklerini söyledi. Çetin Arık, “Sağlık artık parayla alınabilecek bir hale dönüştürüldü” dedi.
Toplantıda Prof Dr. Mehmet Akif Özdemir, Prof Dr. Suat Öktem, Türk Sağlık Sen Başkanları Kamil Ünal ve Kenan Çil, SES başkanı Orhan Karakaya, Sağlık ile ilgili problemlerden bahsetti. Aile Hekimi Dr. Selahattin Erciyes aile hekimlerinin problemlerinden anlatırken, Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyeleri Gülay Yakupoğlu ve Doç. Dr. Kerem Kılıç da diş hekimlerinin yaşadığı problemler hakkında açıklamalarda bulundu.
Türk Anneler Birliği Başkanı Eczacı Ayşe Uzunlu’da Eczacılar ile ilgili görüşlerini bildirdi.
#GÜLDEN ÇOKTAN