SEÇİM Mİ? GEÇİM Mİ?

 

Kayseri ekonomik krizi derinden hisseden illerimizin başında geliyor. Belki halkın arasında yaşamayan, keyfi ve düzeni yerinde olanlar bunu garip karşılayabilir ama milletimiz ekonomik anlamda çok ciddi bir dar boğazın içerisinde.

Eşinin altına son model lüks araçlar çekerek, işçisine asgari ücrete şükretmeyi öğreten “Yeşil sermaye sahipleri” de “Ne ekonomik krizi kardeşim” diyebilir.

Ya da siyaseti geçim kapısı haline getiren menfaat çeteleri, “Seçim öncesi ne ekonomik krizi” de diyebilir.

Hatta FETÖ’nün sayesinde parasına para katıp, kendini şimdi aklamaya çalışanlarda ekonomik krizin “k”sinden haberdar değildir.

Ama gelin görün ki; vatandaşın hali hiç iyi değil! Esnaf sıkıntılı, sanayici perişan! Çiftçiyi, emekliyi hiç söylemiyor. Öğrencisi, işsizi, dar gelirlisi kara kara düşünüyor.

**

Peki yöneticiler, kamu kaynaklarının başında duranlar ne yapıyor dersiniz!

Hepsi şuan 31 Mart 2019’da yapılacak seçimlere odaklanmış durumda.

Hele hele belediye başkanları!

Kamu kaynaklarını nasıl heba ederimde üç beş oy fazla alırım gayretinde.

Kapısına, oğlunun 80 liralık askerlik parasını almaya gelenlerin halinden bihaber kamera karşısında gözyaşı dökenler, ne yapıyor derseniz!

**

Kayseri’nin gelecek 20 yılının hangi lobilerin elinde olması gerektiği hesabını yapanlar, vatandaşın halinden anlar mı?

Onlar, “Bu köylü nasıl Büyükşehir Belediye Başkanı olur?” diye sinir krizleri geçirirken boş durur mu? Onların kaygısı millet değil! Onların kaygısı menfaat!

**

Hal böyle olunca şehir ekonomik krizin gölgesinde seçime gidiyor. Öncelik bu sebeple ekonomi değil, seçim olarak ortaya çıkıyor. Önümüzdeki günlerde belediyelerin seçim yatırımlarını ve giderayak seçim harcamalarını tek teke gündeme getireceğiz.

 

NEREDE O ESKİ ZİYARETLER, ZİYARETÇİLER!!!

Kayseri’nin gelecek 20 yılından bahsederken, geçmiş 20 yılını göz ardı etmemek lazım.  Kayseri’nin geçmiş 20 yılını şöyle incelerken bazı konular gözüme çarptı.

Mesela 2001 yılında Kayseri ile kardeş şehir olan Almanya’nın Saarbrücken Şehir Birliği Başkanı Michael Burkert, Kayseri’de bir konuşma yapıyor. Burkert, Almaya’nın ve Türkiye’nin geçmişte ne kadar dost olduğunu unutmadıklarını ve yaşanacak her hangi bir savaşın da dinler arası bir savaş olmadığını söylüyor. Burkert, “Alman Hükümeti ve Başbakanı, önümüzdeki yaşanacak savaşın dinler arası savaş olmayacağını çok açık bir şekilde söyledi. Alman hükümetinin amacı, dünyada yaşayan insanların eşit olarak sayılması ve insanların eşit haklara sahip olmasını istemektedir. Fakat bu anlamda da bütün ülkelerin birlikte çalışması, barışı bozacak teröristlere karşı da birlikte çalışmak gerektiğini istiyor. Gördüğüm kadarıyla, buradaki hükümet ve meclis üyeleri de aynı fikirde olduğunu anladım. Bu durumda şunu gösteriyor ki; yapmış olduğumuz buradaki kardeşliğin ne kadar önemli olduğudur” diyor.

2002 yılında Kayseri’ye gelen Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği Siyasi İşler Müstaşarı John Kunstadert de, “”GESİAD tarafından Kayseri’ye davet edilen büyükelçimiz Robert Pearson, 4 Mart 2002 tarihinde Kayseri’ye gelecek ve bu tarihte Kayseri’de toplantılara katılıp konferans verecek. Bunun için biz Kayseri’ye bir ön ziyarette bulunmak ve büyükelçimizin ziyaretine zemin hazırlamak istedik. Bunun üzerine ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi ziyarete geldim.” Diyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçisi Robert Pearson Kayseri’ye geliyor.

2007 yılında da ABD Büyükelçiliği Kültür Ateşe Yardımcısı Benjamin Ball, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kayseri’ye geliyor. Geceyi Kayseri’de geçiren Ball, Kayseri’de bir süre daha kalarak Kayseri Ticaret Odası ve GESİAD’a da ziyaret gerçekleştiriyor.

2011 yılında Amerika’nın Tennessee eyaletinin Knoxville şehri milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Kayseri ile “kardeş şehir” olmak istediklerini belirtiyor.

Amerika’nın Kuzey Carolina Eyaletinin Meclis Başkanı Thom Tillis, Senatör Dan Soucek ve bazı milletvekillerinden oluşan bir heyet, Kayseri ile eyaletleri arasındaki işbirliğini geliştirmek ve ‘Kardeş Şehir’ ilişkisine temel oluşturmak amacı ile Büyükşehir Belediyesini ziyaret ediyor.

2012 yılında Latin Amerika ülkelerinden Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Şili Büyükelçisi Jorge Patricio Arancibia Reyes, Peru Büyükelçisi Abarcadelearpıo Jorgeenrıpue, Kolombiye Büyükelçisi Fernando Panesso Serna ve Meksika Büyükelçiliği Müsteşarı Hector Manuel Rodriguez Arellano çeşitli ziyaretler için Kayseri’ye geliyor.

2012 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Carolina Eyaleti arasında işbirliği protokolü yapılıyor.

2013 yılında  İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, beraberindeki heyetle birlikte Kayseri’ye geliyor.

Onlar, Kayseri’ye ilgi gösterirken Kayserili yöneticilerde karşılıklı olarak ziyaretlerini sürdürüyor.

Ama bakıyorum bir süredir ne gelen var ne giden!

“Uluslar arası işbirlikçilerin” Kayseri’yi bu denli ihmal etmesi hayra alamet değil!

Belki de basına yansımıyor, bilemiyoruz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.