ERÜ’de Tıp Dekanlar Konseyi Toplantısı Gerçekleştirildi
Tıp Dekanlar Konseyi Kayseri Toplantısı, Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 67 üniversiteden rektör, rektör yardımcısı, dekan ve dekan yardımcılarının katıldığı toplantıda, temel tıp eğitimi ve sorunlar, tıpta uzmanlık eğitimi, TUS sınavı ve TUS’un tıp eğitimi üzerine etkisi konuları ele alındı.
Genom Kök ve Hücre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılışını ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu yaptı.
Dekan Poyrazoğlu, konuşmasında 67 üniversiteden, 72 rektör, rektör yardımcısı, dekan ve dekan yardımcısını burada ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Erciyes Üniversitesi’nin kuruluş ve gelişim aşamaları konusunda da bilgiler veren Dekan Poyrazoğlu, bugün Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Erciyes Üniversitesi’nin Türkiye’nin en gelişmiş tıp fakülteleri ve üniversitelerinden olduğunu kaydetti.
Daha sonra kürsüye gelen Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, toplantının başarılı geçmesi temennisiyle konuşmasına başladı. Rektör Güven, 2007 yılında sivil bir platform olarak kurulan Tıp Dekanlar Konseyinin bugüne kadar yaptığı toplantılar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
21 Aralık 2012 tarihinde Kayseri’de yapılan toplantıda Tıp Dekanlar Konseyi Kuruluş ve Çalışma Esasları Yönergesinin belirlendiğini hatırlatan Rektör Güven, konseyin belirli aralıklarla düzenlediği toplantılar ile Türkiye’de tıp eğitimi ve tıp eğitiminin sorunları, tıp ve sağlık bilimlerinde öncelikli sorunlar, Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) ve TUS’un tıp eğitimi üzerine etkisi konularında değerlendirmeler yaparak, önerilerde bulunduğunu söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından Tıp Dekanlar Konseyi Yeni Yürütme Kurulu belirlendi.
Öğleden sonra gerçekleştirilen oturumlarda ise Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in oturum başkanlığında Prof. Dr. Neyhan Ergene “Ülkemizde Temel Tıp Eğitimi ve Soruları”, Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın oturum başkanlığında Prof. Dr. Bülent Altun ile Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, “Tıpta Uzmanlık Eğitimi, TUS Sınavı ve TUS’un Tıp Eğitimi Üzerine Etkisi” konularında sunum yaptı.