HAZİNE VE MÜKELLEF ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİNDEYİZ

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Anfer Yılmaz, 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle yaptığı konuşmasında, mesleklerinin hazine ve mükellefler arasında köprü görevi yaptığını ifade ederek mesleklerinde yaşadıkları sorunlarının ivedilikle çözülmesini istedi.

 

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Anfer Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. Sayı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Anfer Yılmaz, “ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisin eve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. 27 yıl önce yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu haline gelmiştir. Kaliteli hizmet sunarak, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet ediyoruz. TÜRMOB bir meslek örgütü olarak, başta serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir ile meslektaşlarımızın bağlı bulundukları odalara karşı sorumludur. Ancak kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olmamız vesilesiyle toplumsal sorumluluklarımızda bulunmaktadır. Ve bununla birlikte mesleğimizde bir takım sıkıntılar yaşamaktayız. Bazı dönemlerde beyanname gönderme sürelerinin uzatılması konusunda odalarımızdan yoğun talep gelmekte, birliğimiz bu talepleri değerlendirdikten sonra süre uzatımının gerektiği sonucuna varır ise talebi Gelir İdaresi Başkanlığına bir yazı ile iletmektedir. Bu talepler üzerine beyanname gönderme süreli uzatılmakta ancak süre uzatımına ilişkin duyurular genellikle sürenin son günü ve son saatlerde yapılmaktadır. Süre uzatımlarının beklenilen amaca hizmet edebilmesi için sürenin son gününden birkaç gün evvel yapılması gerekmektedir. Bu yolda bir uygulamanın oturtulması halinde meslek mensuplarımızın iş motivasyonlarının artacağı ve hizmetin en az hata ile yerine getirileceği değerlendirilmektedir.”diye konuştu.

GÜÇLÜ EKONOMİ GÜÇLÜ MÜŞAVİRLİK DEMEK

Yılmaz, Türkiye ekonomisinin daha güçlü hale gelmesi ve daha güzel işlemesi için müşavirlik meleğinde yaşanan sıkıntıların ivedilikle çözülmesini istedi. Yılmaz, “Ve bununla birlikte esnaf ve meslek odalarının beyanname aracılık yetkisi, 478 numaralı vuk genel tebliğ ile yapılan düzenleme sıkıntılar yaşanmaktadır. Birliğimiz bir yazı göndererek yasal düzenlemeye gerek kalmadan ivedi olarak sorunların tespitini istemiştir. Odalarımızdan gelen görüşler birliğimizce incelenmiş ve bunlardan en önemlileri listelenerek Gelir İdaresi Başkanlığına sunulmuştur. Meslek odalarımızın çözümüne yönelik girişimlerimizi yetkili makamlar nezdinde sürdürüyoruz. Olumlu şekilde ve işbirliğine dayalı olarak süren ilişkilerde bu alanda önemli sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.  Çeşitli düzenlemelerde TÜRMOB’un görüşlerinin alınması ve değerlendirilmesi, meslektaşlarımızın verdiği hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi sağlayacaktır. Bu misyonumuzla ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmanın sorumluğunu taşıdığımızın bilincindeyiz. Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğimizi iş dünyamızı ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz. Yarınları umutla şekillendireceğiz. “şeklinde konuştu.

GÜLDEN ÇOKTAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.