İYİ PARTİ’DE ‘YEREL YÖNETİMLER’ KONULU BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu Kayseri ziyareti kapsamında İYİ Parti Kayseri İl Binasında düzenlenen basın toplantısında, Türkiye ve Kayseri ekonomisinde yatırımlar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergun, Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Kayseri Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Dursun Ataş, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Süleyman Bozkurt’un katılımlarıyla basın toplantısı gerçekleşti. Basın toplantısında konuşan İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Süleyman Bozkurt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, merhum Rauf Denktaş olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi minnetle andığını ifade ederek basın toplantısını başlattı. Ülkenin suni gündemlerle meşgul edilmeye çalışıldığını ifadelerine ekleyen Bozkurt, sözü İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’na bıraktı.

“PANELLERLE YENİ GİRİŞİMCİLİĞİ KONUŞACAĞIZ”

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dt. İsmail Tatlıoğlu, Ağustos’ta ki İYİ Parti kongresinden sonra Türkiye’nin sorunlarına ve zamanın ruhunu yakalama amaçlı ciddi bir organizasyon değişikliğine gidildiğini kaydetti. Tatlıoğlu: “Partinin standart genel başkan yardımcılığını politika başkanlığına çevirdik. Genel Başkanımızın da dile getirdiği gibi bu politika ve çözümleri Türkiye ile başlayacağız. İlk durağımız 30 Kasım’da Adana’da yapılacak ‘Tarımda Türkiye’nin Yönü’ başlıklı panel, 16 Ocak’ta Ankara’da ’Enerjide Türkiye’nin Yönü’ paneli, 7 Şubat’ta Bursa’da ‘Sanayide Türkiye’nin Yönü ve Dünyada Bulunduğu Pozisyon’ paneli, 24 Şubat’ta İstanbul’da ‘Kaliteli Üretim’ paneli, mart ayında İstanbul’da ‘Dijital Endüstri’ paneli, Mersin ve Trabzon’da da lojistiği konuşacağız. Edirne ve Erzurum’da hayvancılığı ve tarımı, Samsun’da ve İzmir’de yeni girişimciliği konuşacağız” dedi.

Dünyanın sürekli geliştiğini kaydederek dünyayı 25 yıl önceki gibi okumaya kalkmanın büyük yanılgıya düşüreceğini, bunun geride kalmak değil alt kümeye düşmek olacağını sözlerine ekleyen Tatlıoğlu: “Çok basit bir vurgu yapmak istiyorum bugün artık ekonomiye katkısı beklenilen yaş 13’e düştü. Bilgi ekonomisi diye bir dönem başladı ve 13 yaşında çocuk diyeceğimiz kişiler eğer uygun bir eğitimden geçerse bilgi ekonomisi içerisine katkısı devasa boyutlara ulaşıyor. Dünyanın en büyük kurumunun cirosu yaklaşık 4 trilyon dolar olması 6.5 Türkiye demektir. Tarım, sanayi, lojistik, bölgesel kalkınma, Türkiye ve Kayseri’de zamanın ruhuna uygun politikalar üretmek zorundayız” dedi.

“KAYSERİ ÇOK ZOR ULAŞILAN BİR ŞEHİR OLMUŞ”

Kayserili figürünü Kayseri’nin ekonomi fotoğrafında göremediğini dile getiren Tatlıoğlu: “Kayseri de ilk 500 de 18 firma var. Mobilya %24, metal eşya %13, gıda %7 olmak üzere her şeyden biraz var. Bir lider ve lokomotif sektör ve son 10 yılda Kayseri’yi çekip götürecek bir kamu yatırımı yok. Temel sebebi Kayseri çok zor ulaşılan bir şehir olmuş. Ne kadar farkındayız bilmiyorum ama dışarıdan gelenler için böyle.  Size zor ulaşılıyorsa bütün damarlar aşağı yukarı tıkanmış demektir. Ankara’dan Diyarbakır’a 1 saatte gidip gelebiliyorsunuz ama Ankara’dan Kayseri’ye 4 saatte gidip 4 saatte geliyorsunuz. Lojistik olarak bir çalışma yapılırsa Kayseri’yi öne taşırız. Kayserilinin Kayseri’de zenginleşmesini sağlayacak ve çocuklarının istikbalini buralarda yoğunlaştıracak Kayseri fotoğrafı bulmak çok zor. Kayseri, 2011’den beri dış ticaret fazlası veren bir şehir ve son zamanlarda bu da zayıfladı hatta 2017’de eksiye düştü. Fazla veren bir şehirseniz bunu devam ettirebilmek için o şehre yatırım yapılması gerekir. O ili kolay ulaşılır, kolay iş görülür hale getirmeniz lazım. Bu anlamda Kayseri’nin de yeni bir iklime ihtiyacı var. Kayseri eski konumunu korusun, geri kalmasın, konumunu sürdürsün istiyoruz ve yeni iklimin değişmesini konuşacağız. Sadece mevcut domates tezgahının çürük olduğunu anlatmaya gelmedik. Kendi domateslerimizin de ne olduğunu anlatmaya geldik” dedi.

“YAPISAL BİR TIKANMA SÖZ KONUSU”

Ülke menfaatleri ve parti fikirlerine uygun her maddeyi onayladıklarını da sözlerine ekleyen Tatlıoğlu: “Biz diğer partiler gibi yeminli gitmiyoruz. Dolayısıyla bizim buradaki söylemlerimizle, ekonomiye bakışımızla, Türkiye meselelerine bakışımızla parti olarak çözümlerimizi paylaşıyoruz. Sıfır büyüyen bir ekonomide 12’lik enflasyon çok yüksek bir enflasyon. Türkiye’nin sorunu bugün sadece ekonomi değil, ekonomiyi de dahil eden bir yapısal tıkanma söz konusu. Orta ve dar gelirli ailelerin enflasyonu %27’nin üzerinde. Biz istiyoruz ki bunları bakanlarımızla iktidarımızla konuşalım çünkü konuşmazsak çözemiyoruz. Konuşalım ki doğru şeyler üretelim” dedi. Sorunların çözümü ve Türkiye’ye yeni bir hikâye yazma, yeni bir umut atmosferi için mecliste olduklarını kaydederek buldukları bütün imkanları seferber edip bu bütünleşmeyi sağlayacaklarını ifade ederek sözlerini noktaladı.

HABER:SALİH ZEKİ ÇETİN-DİLEK BİLGİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.