KAYMEK’TEN 3838 ESERLİK SANATIN TÜRKİYE YÜZYILI SERGİSİ

Sanatın Türkiye Yüzyılı, KAYMEK Yıl Sonu Sergisi Açılış Töreni gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek KAYMEK’in adeta 5’inci bir üniversite gibi olduğunu ifade ederek, KAYMEK’in sadece Kayseri’de değil, bölgede KAYMEK rüzgârı estiğini dile getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK A.Ş. tarafından düzenlenen ve 8 bin kursiyerin 3 bin 838 adet eserinin sergilendiği Sanatın Türkiye Yüzyılı, KAYMEK Yıl Sonu Sergisi Açılış Töreni gerçekleştirildi.

KAYMEK Göznuru Tesisleri’nde Sanatın Türkiye Yüzyılı, KAYMEK Yıl Sonu Sergisi Açılış Töreni’ne Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, S. Bayar Özsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Dr. Yüksel Yiğit, Kayseri Kızılay Şube Başkanı Cafer Beydilli, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve KAYMEK Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Öztürk ile kursiyerler katıldı.

“KAYMEK ADETA KAYSERİ’DE BEŞİNCİ ÜNİVERSİTE GİBİ”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise sadece Kayseri’de değil, bölgede KAYMEK rüzgârı estiğini vurgulayarak, “Biz gittiğimiz yerlerde, çalıştığımız her yerde enteresan bir şekilde KAYMEK’in bilindiğini ve takip edildiğini gördük. KAYMEK adeta Kayseri’de beşinci üniversite gibidir. KAYMEK kurslarında eğitim alan arkadaşların Kayseri Valisi olarak farkını görüyorum. Valilik olarak halk eğitim gibi işleri de çok kolaylaştırıyorlar. KAYMEK’in Kayseri’ye değeri tahmin ettiğinizden çok daha büyüktür. KAYMEK, aile yaşantısından tutun da her türlü mücadelede katkı sunuyor. İnanılmaz profesyonel şekilde çalışıyorlar. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız, özellikle kadın projelerinde teşvik etkisini bildiğim için de teşekkür ediyorum. Ayrıca KAYMEK ekibini alkışlıyorum” diye konuştu.

“KAYMEK KURULDUĞU GÜNDEN BERİ KAYSERİ’MİZİN YÜZ AKI”

Yapılan çalışmaların ürünlerinin ortaya çıktığını, bu ürünleri kamuoyu ile paylaşmak amacıyla sergi açtıklarını ifade eden ve 3 bin 838 ürünü sanatseverlerin beğenisine sunacaklarını söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Umarım, her birinden keyifle yararlanacak ve takdir edeceksiniz. Emeği geçenleri tebrik ve teşekkür ediyorum. KAYMEK’imizin yapmış olduğu çalışmalar ile ücret almadan tüm kardeşlerimize, yeteneklerini ortaya çıkaran yaklaşım içerisinde halk eğitimimizle iş birliği halinde yapmış olduğu bu çalışmalarda Sayın Valimize ve kıymetli milli eğitim müdürlerimize teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“BÜNYAN CEZAEVİMİZDE KAYMEK RÜZGÂRI ESTİRECEĞİZ”

Büyükkılıç, her kurumla iş birliği halinde çalışmaların sürdüğüne işaret ederek, “En son yapılan bir çalışmayla Bünyan Cezaevimizde yapılan protokol gereği, oradaki kardeşlerimizi hem eğitmek hem yönlendirmek hem de KAYMEK rüzgârı estirmek suretiyle gönüllerde yer etmek amacıyla yaptığımız çalışmayı paylaşıyor, Sayın Başsavcımıza teşekkür etmek istiyorum. Kurum ve kuruluş ayrımı gözetmeden her kurumla iş birliği halinde çalışmaları sürdürüyor, gayretlerinden dolayı genel sekreter yardımcımıza, daire başkanımıza, ilgili birimimizdeki öğretmenlerimize, ekibimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sertifika töreni düzenlenen sergide, Düz Dar Etek Dikimi kursunda Emine Çetin, Hüsn-i Hat kursunda Ahsen Kavafoğlu, Türk İşaret Dili kursunda Fatma Özyürek, Aşçı Çırağı kursunda Nefiye Gül Tekayak ve Çocuk Bakım Elemanı kursunda Esra Akbulut takdim edilen sertifikalarını alırken, Ayşe Alat’a da Onur Belgesi takdim edildi.

Sertifika töreninin ardından Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un dualarıyla açılışı yapılan sergi, protokol tarafından ilgiyle gezildi.

8 BİN KURSİYERİN 3 BİN 838 ADET ESERİ SERGİLENİYOR

13 tesiste 78 farklı el sanatı branşında eğitim alan 8 bin kursiyerin KAYMEK eğitmenleri nezaretinde hazırlamış oldukları el emeği olan binlerce özgün eserden 3 bin 838 adet eser bulunuyor.

Özgün eserlerden oluşan 50 branşta başta ‘Maraş İşi Ahşap Rölyef, Telkari, Edirnekari, Amigurumi, Bezbebek, Mutfak Atölyesi, Kâğıt Rölyef, Ebru, Tezhip, Hüsn-i Hat, El ve Makine Nakışları, Çini, Filografi, İğne Oyası, Cam Boyama, Kırkyama, Yağlı Boya Resim, Katı’, Seramik Şekillendirme ve Gümüş Takı İşlemeciliği’ gibi pek çok konuda el emeği eser yer alıyor.

Serginin 30 Eylül’e kadar açık kalması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.