Kayseri Şeker Fabrikası 107 gün kampanya dönemi ile rekor kırdı 

Kayseri Şeker Fabrikası 2017-2018 Kampanya döneminde 107 gün çalışarak yeni bir rekora daha imza attı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarında bu kampanya döneminde toplam 2 Milyon 835 bin ton şeker pancarı işlenerek 400 bin ton şeker, 650 bin ton yaş küspe, 16.463 ton kuru küspe,120 bin ton melas üretimi gerçekleştirildiğini ve aynı zamanda istihdam seferberliğinde İl Birincisi olan Kayseri Şeker’in 2017-2018 kampanya döneminin rekorlar yılı olarak ilan edildiğini belirtti.

Kayseri Şeker Fabrikasının 63. kampanya dönemi içerisinde çalışıp izne çıkacak olan çalışanlara hitaben konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; “107 gün süren bir kampanyayı daha hayırlısı ile sonuçlandırmayı nasip ettiği vebize böyle bir mutluluğu yaşattığı için Cenab-ı Allaha şükrediyorum. Fabrikalarımızda işlerin daha başarılı bir şekilde yürümesi, şirketin gücünün en doğru şekilde değerlendirilmesi için, elinden gelen bütün gayreti gösteren samimiyetle işe sahip çıkan herkese şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum ellerinize sağlık Allah razı olsun” dedi.

Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bu sene işlenen pancarla elde edilen randıman ve verim en yüksek seviyede gerçekleşti. Bunda sizin dikkatinizin, gayretinizin, işi sahiplenmenizin yanısıraçiftçimizin bu randevu sistemine uymak istemesi ve buna sahiplenmesinin de elbette çok büyük katkısı var. Busayede bu başarılar sağlandı.
Biliyorsunuz daha kampanya devam ederken pancar fiyatı tespit edildi ve 27-28 Aralık tarihlerinde Çiftçilerimizin alacakları ödendi. Geçen sene de bunu böyle yapmıştık bu sene de böyle yaptık bundan sonra da inşallah Allah ömür verdikçe bu işi yaptıkça böyle yapmaya da devam edeceğiz.
Biz bunu hep beraber başardık. Ama Türkiye’deki Şeker Fabrikalarının daha hiçbir tanesi ne fiyat belirledi ne de ödeme zamanını belirledi. Bunu aslında biz yaparken tabi kendi çiftçimizin hakkını korumak daha alın teri kurumadan hakkını ödemek için yapıyoruz ama aynı zamanda Türkiye’deki diğer fabrikalarda örnek olsunlar diğer çiftçilerde bundan bir an önce faydalansın diye de yapıyoruz
Türk tarımının geleceği açısından önem arz eden Şeker pancarı tarımından geçimini sağlayan çiftçilerin gelir kapısının kapanmaması ve çiftçimizin AB standartlarında üretim ve verimlilik oranlarının yakalanması gerekiyordu. Bu kapsamda, Şeker pancarı ekiminde münavebeye riayet, tarla hazırlığı, coğrafi şartlara uygun tohum seçimi, ilaçlama, hastalık ve zararlılarla mücadele uygulamaları, ekim-söküm ve nakliye esnasında oluşan zayiatların önlenerek verimliliğin artırılması, pancarda şeker oranının yükselmesi konuları geliyordu. Kayseri Şeker olarak bu konularda uzmanları çiftçilerle buluşturmak suretiyle beş yıl süresince eğitim seminerleri düzenlendik ve başarıyı da yakaladık.”

63. Kampanya kapanış törenine; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerinden Harun Halıcı, Hurşit Dede, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Av. Kaan savruk, Mehmet Güntay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Abdulkadir Güneş, İsmail Avşar, Mustafa Demir, Nizamettin Çatak, Abdullah Borazan, Kayseri şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü Uğur Metiner, Genel Müdür yardımcıları İsmail Gedik, Hulusi Yüksel, Sırrı Doğanlı ve çalışanlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.