KUR’AN ABDESTSİZ OKUNUR MU?-9
Hz. Aişe validemizin rivayetinin şöyle olduğu açıklanıyor. Hz. Peygamber her türlü halinde Allah’ı zikrederdi. İbni Abbas cünübün Kur’an okumasında bir sakınca yok derdi. İbni hacer en nehai hayızlının ayetleri okumasında sakınca yoktur diyor. İbni Hacer Feth. 1/485.
İbni Hacer cünüp kimsenin hiçbir ibadetten geri kalmamasını ister. Bedeni ibadetler dâhil Kur’an okuyarak zikre kadar hepsi sahihtir. Hacc yapması da dâhil tavaf hariç buyurmuştur. İbni hacer feth. 1/486. Buharide cünübün Kur’an okumasını men eden hiçbir sahih hadis yoktur.
Buharide adetli ve cünübün Kur’an okumasına cevaz veren Taberi, İbni Munzir, Davud gibi hadisteki Nebide her türlü halinde Allah’ı zikrederdi sözünden genel her türlü ibadetin olduğunu açıklamıştır. İbni hacer. Fet hul Bari 1/486
Buhari ve Müslim, kitaplarında, hayızlı ve cünüp olanı Kur’an okumaktan men eden hiçbir rivayete itibar etmemişler, sahih bulmamışlardır. Tirmizi’de “Hayızlı ve cünüp, Kur’an’dan bir şey okumasın” anlamındaki bu hadisi, oğlu babası Ahmed b. Hanbel’den sorunca, İbni Hanbel, “bu sahtedir” demiştir. Tirmizi tahare 98/131. Zehebi el mizan. İbni Hacer et Tezhip. Tirmizi 1/237.
İnsan neslinin devamı için yaratanımız Yüce Allah tarafından, kadınlara şerefli bir görev verilmiştir. Bu şerefli görev ne yazıktır ki, Yahudi geleneğine uyularak kadınlar hak etmedikleri bir şekilde cezalandırılarak pek çok görev ve ibadetlerinden yasaklanmışlardır.
İnsan neslini yetiştirme üretme emri ve görevi verilen hanımlar sevgi saygı ile ödüllendirilip takdir edilmeliydi. Hayız konusunda adet gören hanımlar Allah’ımızın müsaade ettiği, Hz. Peygamber’imizin de sünnet olan tavrıyla uyduğu delil Müslümanlarca örnek alınmalıdır. Yoksa Yahudi geleneğine uyulup kadını Kur’an okumadan, dua ve diğer ibadetlerden mahrum etmek, mescit ve camilere getirmemek, günahın ve ayıbın büyüğüdür.