MÜMİN VE MÜŞRİK ARASINDAKİ FARK NEDİR?-8
Böylece diri bir insanı ve bir ölüyü Allah’a yaklaştırsın diye aracı koyarak, onların şirk ve yanlışlıklarını, 46/ Ahkaf 28. “ Allah’ın yanında başkalarını kendilerine yakınlık sağlamak için tanrı edindikleri şeyler, kendilerine yardım etselerdi ya, hayır, onları bırakıp gittiler. Bu onların yalanı ve uydurup avundukları şeydir.” 18/ Kehf 102 = 43/ Zuhruf 15= 36/ Yasin 74= Allah bu ayetleri süs olsun diye göndermemiştir, inananlar bu ayetlerden ders alsınlar ve Hıristiyanlardan ve Yahudilerden farkınız olsun istiyor. Akıl, gönül, göz, kulak ve iman, insanı hayvandan ayıran, Allah’ın insana verdiği en güzel nimetidir, insan bunlarla ve Kuran’la hurafelerden uzaklaşıp tek Allah’a kul olunmalıdır. İnsanların, türbeleri tavaf edercesine aşındırmaları Kuran’a uymayan işlerdir. Yahudilerin ve Hıristiyanların yaptıkları ile bizim farkımız olması gerekmiyor mu? Allah bunlarla barışmayacağını açıklamıştır.
Müşrik olmak için illaki Mekkeli mi olmak lazım, insanların bazıları zannediyor ki, Mekkeliler müşrikti, doğru Mekkeliler ve daha önceki diğer kavimler de şirk koşmuşlardır bunu bize Allah Kuran’da açıklıyor. Şirki tarif eden ayetler, şirkten sakındırıp korumak için, Allah tarafından, Peygamberleri vasıtasıyla, getirdikleri kitaplarda açıklanmıştır. Yoksa şu veya bu kavmi kötülemek için değil, Allah’ı ve gönderdiği kitapları, Peygamberleri, şahıs olarak kim, kavim, millet olarak kim şirk koşmuşsa muhatap odur, önceki kavimler şirke düşmüş, bugünkü ve gelecekteki, şahıs, kavim ve milletleri böyle bir hataya düşmemesi için, bu misalleri bizlere açıklayarak uyaran bizlerin Rabbi olan Allah’tır. 3/ Ali İmran 102. “ Ey iman edenler, Allah’tan O’na yaraşır bir şekilde korkun ve ancak Müslüman’lar olarak can verin.” 22/ hac. “… Allah gerek daha önceki gelmiş kitaplarda ve gerekse bunda Kuran’da size Müslüman’lar adını verdi…” 41/ Fussilet 33. “ İnsanları Allah’a çağıran, iyi iş yapan ve ben Müslümanlardanım diyenden kimin sözü daha güzeldir.” Bu ve benzeri ayetler kimi uyarıyor, ben inandım diyenleri, peki bu ayetleri dikkate alan var mı? Tarikatlara, tasavvufa, cemaatlere, efendilere uyanlar çoğunluktalar, bunlar doğru yolda mı ki çoğunluktalar hayır yanlış yoldalar. Bir iş yapılırken şu taraf çoğunlukta bunlar doğru, azınlıkta olanlar siz yanlışsınız denemez. 6/ Enam 116. “ Yeryüzünde bulunanların çoğuna uyacak olursanız, sizi Allah’ın yolundan sapıtırlar. Onlar zandan başka bir şeye tabi olmazlar ve yalandan başka söz de söylemezler.”
43/ Zuhruf 44. “ Doğrusu Kuran, sana ve kavmine bir öğüttür, ileride ( bu dünyada inanıp, okuyup, anlatıp, uyup, hayatına uygulayacak ki ) ahrette Kuran’dan (içindeki ayetlerden ) sorumlu tutulacaksınız.” Ayete dikkatlice bakarsak sadece Kuran’dan sorumlu olunacak, başka kitap, tasavvuf, tarikat, mezhep, gurup, cemaat gibi hiç bir şeyden ne sorumluyuz, ne de onlara girmemiz isteniyor yasaklanıyor. 7/ Araf 185.” …O halde Kuran’dan sonra hangi hadise ( söze ) inanacaklar.” 45/ Casiye 6. “ İşte sana gerçek olarak okuduğumuz bunlar Allah’ın ayetleridir, artık Allah’tan ve Allah’ın ayetlerinden sonra hangi hadise ( söze ) inanacaklar.” 77/ Murselat. ” Onlar, artık bundan Kurandan sonra hangi söze inanacaklar.” Allah, insanlara Kitap, Nebi ( Peygamber ) ve akıl vermiştir, dileyen, Allah’ın yoluna, dileyen de tarikatlarının, cemaatlerinin ve sonradan din edinilen hurafe batıl, inananlara hiçbir faydası olmayacak avuntulara teslim olabilirler herkes hürdür.